Fazett VN

Fazett kom till oss 2004. Innan hon kom till oss så fick hon ett föl. Fazett är en väldigt omtyckt häst och är mångas favorit. Hon är fortfarande väldigt pigg och glad på lektionerna även att hon har jobbat här hos oss i så många år. Hon älskar sitt liv som lektionshäst. Hon är en häst som är mer åt det hetare hållet och kan gärna försöka springa undan från jobbet, men får man henne lugn och lydig så är hon väldigt trevlig och arbetsvillig. Fazett är välutbildad, hon flyttar lätt undan skänkeln, kan gå i förvänd galopp men byter även galopp korrekt på hjälpen. I hoppningen är hon en väldigt trygg och säker häst. Hon älskar att hoppa och när hon var yngre hoppade hon mer än gärna höga hinder eller gjorde snäva omhoppningsvändningar. Nu hoppar hon helst lite lägre och är en trygg läromästare.

Fazett kan ridas av alla, barn, vuxna, nybörjare. Hon går även med på lektioner för personer med funktionsnedsättning och tycker det är roligt. Fazett älskar att rida ut och går gärna först. Hon är en av ledarhästarna i hagen.

Fazett har tävlat Lätt C+ hoppning och Lätt B dressyr  med ridskoleelever samt har tävlat mycket på klubbtävlingar och då även lite högre klasser.

 

Född: 27/4-1998
Uppfödare: Vretaskolans Naturbuksgymnasium
Färg: Mörkbrun

 

  • e. Rebel Z
  • u. Bellamint
  • ue. Mintage xx
  • Ras Svenskt varmblod