Whiskey

Whiskey kom till oss 2001. Han är en lugn, snäll och trygg ponny, men kan också vara väldigt envis och ibland väldigt svår att få att svänga dit man vill. Får man bara upp farten på honom så är det lättare och då kan han bli väldigt pigg. Whiskey rör sig med mjuka gångarter och är väldigt skön att rida barbacka på. Han gillar att hoppa och gör det väldigt mjukt så ryttaren har lätt att följa med honom.

Whiskey går lite lugnare lektioner nu när han börjar bli gammal men tycker fortfarande det är roligt. När nybörjarbarnen ska lära sig galoppera är det Whiskey de får prova det på för första gången. Han jobbar även mycket på lektioner för personer med funktionsnedsättning och det är hans favoritlektioner då man oftast får mycket godis efteråt.

I stallet kan Whiskey se lite sur ut men visar man honom bara att man inte är rädd för honom är han jättesnäll även där. Har tävlat Lätt B hoppning och dressyr med ridskoleelever.

Whiskey pensionerades från ridskolan sommaren 2019. Han har det jättebra och bor nu tillsammans med sin gamla bästis Annie! Vi saknar dig Whiskey men vet att du har det toppen!

 

Född: 20/3-1996

Mankhöjd: 146cm

Färg: Ljusbrunskäck

Uppfödare: Monica Hedin

  • e. Suspisious Mischief
  • u. Eklunds Fia
  • ue. Pontus
  • Ras korsningsponny mellan painthorse och fjording