Västerviksortens ryttarförening har ridlektioner på alla möjliga nivåer för alla åldrar.

Har du ett barn som gillar hästar och vill prova att rida? Då har vi ponnyridning på söndagar med start kl 14.40. Barnen rider i ca 15 min till en kostnad av 50kr. Anmälan sker via mail till vorf.kontoret@gmail.com senast torsdag kl. 12.00 innan aktuell barnridning.

Vill du börja rida?

Välkommen till oss på Västerviksortens ryttarförening!

Vi erbjuder lektionsridning på både ponny och stor häst. För att börja rida lektioner behöver du vara 7 år gammal men innan det är du varmt välkommen på vår barnridningen som vi har på söndagar. Ridskolan har välutbildad personal som hjälper dig att utveckla ditt hästintresse på ett intressant och roligt sätt. Det finns grupper både från nybörjare till mer avancerade - vi har i nuläget ridskoleekipage som tävlar upp till och med medelsvår nivå. Du är också varmt välkommen att delta i vår lektionsverksamhet med din egen privata häst.

På ridskolan går det att få väldigt mycket mer än bara ridning, det går dessutom att lära sig mycket om hästarna och ett härligt socialt sammanhang. Vi tränar vår koordination, kondition, balans och muskler samtidigt som vi är en hel del utomhus och ägnar oss åt vårat intresse. För barn och ungdomar är stallet också en plats att utveckla sin empati och ansvarsförmåga. Föreningen har en aktiv ungdomssektion som anordnar dels hästrelaterade aktiviteter så som klubbtävlingar i hoppning och dressyr, lucia- show men också umgängesaktiviteter så som filmkvällar eller övernattning. Hos oss får du umgås så mycket du vill med hästarna när du är här, om du är intresserad av att lära dig mer så kan du bli stallvärd eller skötare. Det är kostnadsfritt och bidrar till ett trevligt kompisgäng och att du kan utveckla din hästkunskap.

Hur går jag tillväga?

Du hittar vår prislista på hemsidan, kom ihåg att för att rida lektioner så behöver du vara medlem i föreningen också. Detta för att du ska vara försäkrad när du är på anläggningen. Om du vill börja rida eller har frågor så är du välkommen att höra av dig till vårt kontor, antingen via mail: vorf.kontoret@gmail.com eller telefon 0490-170 80. Observera att kontoret är bemannat måndag-torsdag klockan 8-12, övriga tider svarar vi endast sporadiskt i telefon. Hoppas vi ses framöver!

Ridlektionsgrupper:
Måndag:
16.00-19.00 Ponnygrupper lilla ridhuset
17.30-20.30 Storhästgrupper stora ridhuset

Tisdag:
16.00-19.00 Ponnygrupper lilla ridhuset
19.00-21.00 Ponny/storhästgrupper stora ridhuset
Hopp-/dressyrträningar varannan vecka.

Onsdag:
9.00-11.00 Storhästgrupper stora ridhuset
16.00-21.00 Ponny/storhästgrupper lilla/stora ridhuset

Torsdag
16.00-19.00 Ponnygrupper lilla ridhuset
17.00-19.00 Specialdressyr stora ridhuset
19.00-21.00 Storhästgrupper stora ridhuset

Fredag
16.00-19.00 Ponnygrupper lilla ridhuset
16.00-18.00/19.30 Storhästgrupper stora ridhuset

Lördag
9.00-13.30 Ponny/storhästgrupper stora ridhuset

Söndag
15.00-19.00 Ponny/storhästgrupper lilla/stora ridhuset

 

Ridskoleverksamheten i Sverige är unik, det finns inget annat land i världen som kan erbjuda den tillgängligheten till förenings- och hästverksamhet. Detta beror till stor del på våra kommuners och statens välvilliga inställning till ridsporten, men också en stor del på ideellt engagemang och ledarskap.