Våra hästar och ponnyer

Bay Boy II

Boy är en valack född 2010. Han är en irländsk korsningsponny, 136cm i mankhöjd. Boy kom till oss 2020. Han är en ganska känslig och ängslig ponny som ibland kan bli lite pigg. Han älskar att rida ut i skogen och är duktig på att hoppa hinder. I boxen är Boy jättesnäll och tycker om lugna människor som tar sig tid till att pyssla med honom. 


Clara

Clara är ett sto född 7/5-2014. Hon är en dansk korsningsponny som kom till oss hösten 2022. Vi lånar in henne tillsammans med Mulle. Clara är en snäll, nyfiken och social ponny. Hon har tidigare jobbat i verksamhet och då även varit med på lektioner för personer med funktionsvariationer.  


Hero

Hero är en valack född 4/5-2006, e. Hedlanda Good Boy - okänd, uppfödare Ida Persson. Han är en Svensk Ridponny, 143cm i mankhöjd. Hero kom till oss 2015 och har innan det tävlat upp till L:C hoppning. Han hoppar riktigt bra och kan vara svårslagen om det står höjdhoppning på schemat. Rör sig mjukt och trevligt, en riktig allroundponny med andra ord, men ibland kan han skoja till det och vända på övningar på lektionerna. Han har en liten räv bakom örat som även märks i boxen. Han gillar inte att bli sadlad men tar man det lugnt och spänner sadelgjorden försiktigt går det bra. Hero har tävlat L:E hoppning samt L:B dressyr med elev.  


Intelligent Phamtom

Phamtom är en valack född 12/9-2007, e. Biscuit - u. Molly, uppfödare R. Critchlow. Han är en tinker och kommer från England. Vi har inte mätt Phamtom så vi vet inte hur hög han är, så han kan vara över ponnymått. Han kom till oss 2018 och kunde köpas in tackvare förtjänsten efter att vi sålt Bingolottos julkalendrar. Att det blev just Phamtom som köptes var också för att vi behövde en ny häst som kunde jobba på lektioner för personer med funktionsvariation. Han är en så trygg och stabil kille samtidigt som han älskar att hoppa och rida ut i skogen. I boxen är han snäll och gillar att bli borstad. 


Krösa-Persan

Persan är en valack född 2002, okänd härstamning, uppfödare Lise-Lotte Gårdebrink. Han är en Svensk Ridponny, 147cm i mankhöjd. Persan kom till oss 2012. Han är en riktig pärla, gillar att bli borstad/ompysslad, rida ut i skogen, tävla och busa med barnen. Persan jobbar en del på lektioner för personer med funktionsvariationer där han även är inskolad med liften, så han är en trygg och stabil kille. Tillsammans med elever har han tävlat upp till L:C hoppning och L:B dressyr.


Little Izzy

Izzy är ett sto född 2008 med okänd härstamning och uppfödare. Hon är en irländsk korsningsponny. Izzy kom till oss sommaren 2021. Hon har inte haft det så lätt tidigare i livet, så vi är glada över att hon verkar trivas hos oss. Hon kan vara lite sur i boxen men om man tar det lugnt med henne och undviker att stressa så går det bättre. Lär man känna henne är hon riktigt gosig och mysig. Pigg och glad att rida och tycker det är riktigt roligt att rida ut i skogen. 


Marylee Jeno

Lilla J är ett sto född 30/6-2003, e. Henfynyw Tywysog - Thorndonparc Prince, uppfödare Terese Bergström. Hon är en Welsh cob, 142cm i mankhöjd. Lilla J kom till oss 2015. I boxen är hon en mysig ponny men kan ibland vara lite svår att fånga. Hon är en lite mindre D-ponny men upplevs större att rida. Hon har varit en väldigt pigg ponny men har med åren lugnat ner sig. När det är hoppning på schemat kan farten slå till då hon tycker det är riktigt roligt, trots det är hon väldigt populär att ha på klubbhoppningarna. Hon rör sig trevligt och är även en favorit i dressyren. Lilla J jobbar både på ponny- och storhästlektioner. Hon har tävlat L:C dressyr och hoppning. 


Micks Marley Boy

Micks är en valack född 10/3-2016, okänd härstamning och uppfödare. Han är en irländsk korsningsponny, 148cm i mankhöjd och då en maxad D-ponny. Micks kom till oss hösten 2021 och har utbildats av personal. Han är en känslig kille som har behövt tid för att utbildas så han klarar sitt jobb här hos oss. Hans inskolning har planerats väl och det har gett resultat, han sköter sitt jobb bra och har blivit omtyckt hos eleverna. I boxen är han mysig och älskar att bli borstad, men man får ta det lugnt så man inte skrämmer honom. Micks tycker det är jättekul att rida ut i skogen och att hoppa på terrängbanan, går även fint i dressyren. Han är fortfarande lite grön i hoppningen men har en fin teknik och inställning. 


Mira

Mira är ett sto född 12/6-2005, e. Xandino - Paddock Camargue, uppfödare Cecilia Ohlsson. Hon är en Svensk Ridponny, 136cm i mankhöjd. Mira kom till oss på våren 2011 och har sedan dess varit en stor favorit hos många. Hon gillar att bli borstad men kan bli lite sur när man ska sadla. I ridningen är hon mjuk och lyhörd. Hon hoppar bra men kan ibland tycka att det är något läskigt i hindren. Mira är en jättebra barbackaponny, mjuk och rör sig lagom stort. Hon är populär på klubbtävlingarna. Mira har med elever tävlat L:C+ hoppning och L:C dressyr. 


Mr Ernie

Ernie är en valack född 2014, okänd härstamning och uppfödare. Han är en irländsk korsningsponny, 138cm i mankhöjd. Ernie kom till oss 2021 och har haft en lång period med utbildning då det visade sig att han var en väldigt känslig kille. Rädd om sina bakben samt hade ett flyktbeteende när man red ute. Vi har fått börja om lite med honom men nu börjar han känna sig tryggare här och det fungerar bra med inskolningen. Vi kommer slussa in honom försiktigt för att inget ska gå fel och även fortsätta hans utbildning. Han är en så mysig och gullig ponny.


Mulle

Mulle är en valack född 2005, okänd härstamning och uppfödare. Han är en Svensk Ridponny, 112cm i mankhöjd. Mulle kom till oss hösten 2022 och är inlånad tillsammans med Clara. Han är en pigg och glad kille med erfarenhet från ridskolearbete sedan tidigare. På kort tid har han blivit en favorit hos många. Mulle går även att köra med vagn efter. 


Pebblebeach Narolie

Narolie är ett sto född 13/5-2008, e. Gentle Cascade - Spinway Comet, uppfödare A Weeden, Storbritannien. Hon är en Connemara, 139cm i mankhöjd. Narolie kom till oss 2020. I boxen får man ta det lite lugnt med henne, stressar man så blir hon lätt sur. Hon är en populär ponny att rida, hon är trygg och lagom pigg. Hon älskar att hoppa och gör det riktigt bra så det gäller att trampa ner hälarna och hålla i manen. I skogen kan hon ibland bli lite pigg och busig. Narolie har en väldigt fin stamtavla så vi har fått rekommendation från Connemaraförbundet att låta henne verka i avel när det är dags för pension. 


Rubika

Rubika är ett sto född 17/4 2015, okänd härstamning. Hon är en fjordkorsning. Rubika kom till oss sommaren 2023. I början reds hon mest av ridlärare som även började introducera henne på lektion. Hon hade lite svårt att förstå vad som förväntades av henne och tyckte det var lite svårt med så många hästkompisar runt sig. Tillslut föll polletten ner och hon förstod. Nu är hon en jätteduktig ponny på lektionerna och många gillar att rida henne. Hon är en mjuk och fin tjej men kan ibland bli lite stark. Hon gillar att hoppa och älskar att rida ut i skogen. I sin box tycker hon inte om att man stör henne, därför ska hon ställas ut i skötselspiltan när man gör i ordning för ridning. Där går det jättebra och hon gillar att bli ompysslad. Rubika har tidigare jobbat lite som körhäst. 


Stolplyckans Under

Under är en valack född 16/5-2016, e. Furubäcks Io - Dalar, uppfödare Mia Ewerskog. Han är en fjording, ca 148cm i mankhöjd. Under kom till oss hösten 2023. Hans tidigare ägare ringde oss och frågade om vi ville köpa honom, vilket vi blev väldigt glada för. Alltid roligt när privatpersoner vill satsa på vår ridskola. Under är världens gulligaste med sin långa, tjocka och fina pannlugg. Han är snäll att ta hand om och gillar att bli riden. Han har introducerats på ett lagom sätt så han kommer in i sitt nya hem och jobb. Under har hoppats mest av personal då han behöver vidareutbildas lite extra där. Dressyrarbete gör han väldigt fint och att rida ut är något han älskar. Under är utbildad till Lätt A dressyr. 


Sulan Musketeer

Sulan är en valack född 21/5-2012, e. Angelic Solitaire - Ladywell Llewelyn, uppfödare S. Brown, Storbritannien. Han är en arabkorsningsponny, 136cm i mankhöjd. Sulan kom till oss 2018 och var då väldigt känslig vid uppsittning. Med lite träning försvann det och han är nu trygg med det, men man får alltid ha det i åtanke. I stallet tycker Sulan om att pysslas med, men kan vara lite svår att fånga ibland. Han är mångas favorit i ridningen då han är en mjuk och lyhörd kille, hoppar lätt och trevligt. Sulan är populär på klubbtävlingarna. Han har med elev tävlat L:B hoppning. 


Aline

Aline är ett sto född 19/5-2009, e. De la Gardie - Elfenspuk, uppfödare Emelie Grundström. Hon är ett Svenskt Varmblod som kom till oss våren 2022. Alines tidigare ägare hörde av sig till oss och frågade om vi var i behov av en till lektionshäst och att hon trodde hon skulle trivas hos oss. Det är vi glada för då vi är så glada och nöjda över att Aline blev en i gänget här. En fin häst i lagom storlek, välutbildad i dressyr och gillar att hoppa. Hon kan vara lite svår att fånga i boxen och försöker gärna testa om hon kan vara lite sur. Sen går det över och hon älskar att bli ompysslad, att borsta huvudet är riktigt skönt. Aline har tidigare tävlat L:A dressyr. 


Ankara

Ankan är ett sto född 2012. Hon är en korsningshäst med okänd härstamning som är importerad från Polen. Ankan kom till oss sommaren 2023. I stallet är hon en väldigt mysig tjej, hon älskar borstning och massa gos. Att rida är hon en piggare och lite mer känslig häst. Hon gillar att hoppa och älskar att komma ut i skogen. Eftersom Ankan fortfarande är ganska ny hos oss fortsätter hon utbildas av personal en del, men går väldigt bra på lektionerna och är en omtyckt häst. Tidigare har Ankan ridits en del som bågskyttehäst.  


Beacon Hill

Beacon är en valack född 1/6-2014, e. Watermill Swatch - All Smoke, uppfödare John Prendergast, Irland. Han är en Irländsk sporthäst som kom till oss hösten 2021. Beacon är en lite mindre häst som snabbt har blivit populär hos våra elever. I boxen är han snäll och lugn, gillar att bli ompysslad. Det har tyvärr hänt något i samband med när man ska tränsa/ta på grimman. Då han är väldigt rädd om huvudet/öronen. Det gäller att ta det lugnt och inte bli arg på honom, knäppa loss grimman från väggen så att han inte får panik och kastar sig, så går det oftast bra. I ridningen är han en pigg och arbetsvillig häst. Han har en härlig takt och rytm i sina rörelser. Beacon gillar att hoppa och gör det bra.


Brigancia

Berta är ett sto född 19/6-2005, e. Briar - Master, uppfödare och ägare Annika Henriksson. Hon är ett Svenskt Varmblod som vi tillsammans med Candy lånar in från uppfödaren/ägaren sedan 2017. Då skulle dottern i familjen ge sig ut på äventyr i världen och vi blev tillfrågade att ha hästarna, sedan dess har de varit kvar och det är vi glada för. Berta är en favorit hos många på alla nivåer då hon är så snäll, trygg och stabil. Hon gör alltid sitt bästa för att tolka ryttarens signaler. Berta har trevliga gångarter och gillar att hoppa. I stallet kan hon bli lite otålig vid fodring och då kan det låta en hel del från hennes box. Hon älskar att bli ompysslad och gillar att gosa. 


Boris

Boris är en valack född 4/6-2006, e. Pavoni - Purioso, uppfödare H Molenmaker, Holland. Han är ett Angloarabiskt Halvblod som kom till oss våren 2017. Boris kunde köpas in tackvare alla som hjälpte till att sälja Bingolotter. Han är en pigg och glad herre som gillar en ryttare som rider med små fina hjälper. Boris är välutbildad inom både dressyr och hoppning. Han har tidigare tävlat hoppning på olika platser runt om i Europa upp till 140cm med placeringar i 135cm. Hos oss har han med ridlärare och elever tävlat 110cm hoppning och Lätt A:3 Dressyr. Boris har talat om för oss att han helst slipper tävla hoppning då han får prestationsångest av tidigare upplevelser. Han gillar att bli ompysslad i stallet och älskar banan. 


Candy Man

Candy är en valack född 4/6-2008, e. A Dandy Man - Napoleon, uppfödare och ägare Annika Henriksson. Han är ett Svenskt Varmblod som vi tillsammans med Berta lånar från uppfödaren/ägaren sedan 2017. Då skulle dottern i familjen ge sig ut på äventyr i världen och vi blev tillfrågade att ha hästarna, sedan dess har de varit kvar och det är vi glada för. Candy är en stor kille med härliga gångarter. Han kan upplevas som lite seg eftersom han har så stora steg, får man honom bara lite kvickare blir det stor skillnad. Han tycker om att hoppa och gör det snällt. Ibland kan han busa till det och då får man ibland hålla i sig. I skogen är han glad och nöjd, går gärna först. Candy kan se lite sur ut i boxen men mjuknar snabbt och gillar att bli borstad. Han har med elev tävlat Lätt B:2 dressyr samt Lätt A:3 på klubbdressyr. 


Chesnut

Celta är ett sto född 2008, okänd härstamning och uppfödare. Hon är registrerad i Svenska Hästavelsförbundet och kom till oss på hösten 2016. Celta är en normalstor häst med lite humör och humor. Hon rör sig trevligt och gillar att hoppa. Ibland kan hon testa sin ryttare och inte vilja gå men får man bara fart på henne så är hon supertrevlig och gillar att arbeta. Så fort det är bommar och hinder framme så blir hon piggare. I boxen kan hon verka lite sur men när man fångat henne så älskar hon att bli ompysslad. 


Dance Around The Blues

Danne är en valack född 5/5-2017, e. Western Blues - Grange Bouncer, uppfödare Patrick Kavanagh, Irland. Han är en Irländsk Sporthäst som kom till oss sommaren 2022. Danne är en stor, dressyrstammad häst med välbalanserade och taktmässiga gångarter. Han tycker det är roligt att hoppa och försöker göra sitt bästa. Under hösten 2022 hade vi ett unghästprojekt där vår ridlärare Mickan tillsammans med en elev ansvarade för Dannes utbildning. Han tränade då även på att gå i grupp vilket han tyckte var väldigt roligt. Under våren har Danne börjat jobba på lektioner några dagar i veckan samtidigt som Mickan fortsätter hans utbildning. Sedan hösten 2023 går Danne i verksamheten fullt ut, med lagom upptrappning för att bli en stark och hållbar individ. Våren 2024 har han också börjat jobba med våra Pararyttare. Han är en riktigt cool kille som gillar att jobba. Vi hoppas Danne ska trivas bra hos oss och stanna länge.


Dugola

Dugola är ett sto född 23/5-2006, e. Goldmine xx - Maraton, uppfödare Gert Hermansson. Hon är ett Svenskt Varmblod som kom till oss 2011, endast fem år gammal. Dugola har fått sin utbildning här hos oss genom våra ridlärare samt även elever. Hon är en normalstor häst som är mjuk och trevlig att rida. Hon rör sig trevligt och älskar att hoppa. Ibland kan hon bli lite busig vid hoppningen men har med åren lugnat ner sig. Hon tycker det är roligt att gå uteritter och har även där sina busperioder. I stallet tycker hon om att bli ompysslad men har lite egna idéer när det kommer till skoning och behandling av sår. Hösten 2021 fick Dugola tyvärr en senskada vilket gjorde att hon fick vila länge. Efter rehabilitering och långsam igångsättning är hon nu tillbaka och jobbar för fullt vilket vi är glada för. Dugola har med ridlärare och elever tävlat 105cm hoppning och Lätt B:2 dressyr. 


Mayflowers Puzzle

Puzzle är ett sto född 20/5-2010, okänd härstamning och uppfödare. Hon är en Irländsk import som kom till oss på våren 2021. Puzzle är en normalstor häst med lite integritet. Man får ta det lugnt med henne och fjäska lite för att vinna hennes förtroende. Hon tycker det är mysigt att bli ompysslad om du tar det lugnt och undviker att stressa. I ridningen är Puzzle en pigg, glad och känslig häst. Hon försöker alltid göra sitt bästa för att förstå sin ryttares signaler. Hoppning tycker hon är roligt och gör det riktigt bra. Vi hoppas Puzzle ska fortsätta trivas hos oss och stanna länge. 


Vi lovar våra hästar att:

 • Erbjuda ett liv som utgår från hästarnas naturliga beteenden och behov.
 • Utfodra med anpassad mängd av lämpligt grovfoder som ger lång ättid, samt obegränsad tillgång till rent vatten.
 • De får daglig utevistelse i hagar där de kan tillfredsställa sitt rörelsebehov.
 • Tillgodose deras behov av social kontakt och interaktion med andra hästar.
 • Ge dem tid att stärka skelett, muskler, leder, senor och ligament.
 • Upprätta och följa en utbildningsplan vid inskolning och vidareutbildning av lektionshästarna.
 • De regelbundet får tid för återhämtning.
 • Variera typen av träning, underlag och intensitet under lektionerna.
 • Planera lektionerna utifrån hästarnas fysiska och mentala förmåga och långsiktiga hållbarhet.
 • Ta hjälp av ett kvalificerat team, exempelvis hovslagare, veterinär och foderrådgivare.
 • Vara nyfikna men källkritiska och ständigt utveckla vår hästkunskap.