Stallen

På Västervikortens Ryttarförenings anläggning på Målserums gård finns tre stall, medlemsstallet, lektionsstallet och tävlingsstallet. På anläggningen finns ett brett utbud med lektionsverksamhet som är tillgängligt både för lektions- och privatryttare. Det finns också mycket bra träningsmöjligheter med tre utebanor, två ridhus och fina ridvägar. Vi är väldigt stolta över våra fina stall där medlemsstallet och lektionsstallet är från 2019 och att alla anläggningens hästar står i luftiga stall med fina fullstora boxar. Medlemsstallet och lektionsstallet har två uppvärmda sadelkammare vardera, spolspiltor, uppställningsplatser och toaletter (lektionsstallet även tillgänglighetsanpassad). Foder och strö ingår inte i något av våra stall men finns att köpa på anläggningen. Hästarna blir även tilldelade hage, företrädelsevis tillsammans med andra hästar.

I medlemsstallet står medlemmar i föreningen uppstallade med sina privata hästarna. Boxarna hyrs ut utan någon service, de uppstallade sköter passen själva enligt särskilt schema de själva kommer överens om men möjligheten finns även att köpa till tjänster. I medlemsstallet finns det 30 boxplatser, fördelat i två avdelningar.

lektionsstallet står de föreningsägda ridskolehästarna samt medlemsägda hästar med fullservice. I stallet finns det 40 boxplatser, varav ca 25 stycken är till ridskolehästar och 15 stycken till privata hästar. . För den som har sin privata häst i lektionsstallet ingår in/utsläpp, fyra fodringar om dagen och mockning måndag-fredag. På lördagar har de uppstallade jour och sköter lektionshästarna – sedan

tävlingsstallet finns det möjlighet för medlemmar att hyra in sig årsvis eller vid enstaka tillfällen. Häst får endast stallas upp tre dagar i sträck i tävlingsstallet och du sköter den själv. I nuläget kan vi inte garantera möjlighet till hagvistelse under tiden din häst står på anläggningen. Ett bra alternativ för dig som vill ha tillgång till anläggningens fina träningsmöjligheter då och då.