Förmåner för tävlingsryttare/funktionärer i
Västerviksortens Ryttarförening 2021

Lagryttare:

Klubben står för laganmälningsavgift till Lagklassen

Reseersättning utgår med 18.50 kr/mil för de som är med i laget.

Särskild reseräkning skall fyllas i och lämnas till lagledaren senast 10 dagar efter tävlingen.

Vid lång resväg (över 20 mil) betalas uppstallning, samt övernattning för ryttare.

Reseräkning kan fås av kontoret eller lagledaren alternativt att du mailar till kontoret.

Klubbrabatt

Hemmaryttare som arbetar minst 20 timmar under året som funktionär på våra hemmatävlingar erhåller 50% på startavgiften. Pengarna sätts tillbaka på ditt TDB konto i efterhand (när året är slut).

När du arbetat som funktionär ska du skriva upp antal timmar i en pärm i sekretariatet. Banchefen för dagen kommer sedan skriva under att de timmar du skrivit upp stämmer.
Timmarna ska helst skrivas upp samma dag/helg som du arbetat, men max 7 dagar efter avslutad tävling.

Givetvis kan en förälder eller annan person arbeta i ditt ställe, viktigt är dock att detta antecknas i funktionärspärmen.

Om du inte tävlar så kan du samla ihop timmar till drop-in lektioner. Har du arbetat 10 timmar får du två drop-in lektioner, 20 timmar fyra drop-in lektioner, 30 timmar sex drop-in lektioner, 40 timmar åtta drop-in lektioner. Har du jobbat 48 timmar eller mer så kan du ta ut ett 10-kort på ridlektioner. Dessa går att ta ut i de vanliga lektionsgrupperna där plats finnes. Har du tjänat ihop till drop-in lektioner så ta kontakt med någon av våra ridlärare.

Uppstallning

Hemmaryttare kan i mån av plats stalla upp EN häst utan avgift på tävling, då i första hand i de ”vanliga stallen”, spån ingår ej och det går inte att ställa krav på att få en sanerad box.

Ryttare som permanent står uppstallade på anläggningen och deltar på meeting har alltid sin box/-ar fri under de större meetingen. (Står i uppstallningskontraktet att man måste lämna boxen vid dessa tävlingar om man inte tävlar själv)

Licens och anläggningsavgift

Då ryttare arbetat 48 timmar eller mer under året betalar klubben ryttarens tävlingslicens under nästkommande år eller du kan välja att få din anläggningsavgift betald för nästkommande år.

Vi hoppas att alla frågetecken angående förmåner till tävlingsryttare nu har rätats ut men om Ni fortfarande har frågor angående detta kontakta någon i personalen.

 

 

Västerviksortens Ryttarförening