Hästar och ponnyer vi minns

Glimten

Glimten är en valack född 22/8-2007, e Okänd - Alexander Lukas, uppfödare Annie Natzén. Han är en korsningsponny mellan arab och fjording, 144cm i mankhöjd. Glimten kom till oss 2014. Han är en lugnare ponny som gärna tar livet med ro. Får han upp farten kan han dock bli väldigt pigg och busig. Glimten är mjuk och fin att rida. Han älskar att hoppa och gör det väldigt bra. I stallet är han snäll att borsta och pyssla med, men han kan ibland vara lite svår att fånga. Glimten gillar att busa med den som kommer till honom, känner han igen dig gnäggar han gärna. Han har med elever tävlat L:E hoppning och L:C dressyr. 

Glimten såldes från ridskolan hösten 2022 då han talade om för oss att han ville göra något annat. Inte ett öga var torrt när han fick komma tillbaka till sin uppfödare, dit även Stampe fick följa med! Vi önskar er lycka till och hoppas ni får många trevliga år ihop! 


Stand Up

Stampe är en valack född 2011, okänd härstamning och uppfödare. Han är en korsningsponny, 146cm i mankhöjd, och kom till oss 2017. Stampe är en snäll ponny att rida på, han tycker det är allra bäst att gå på led och gillar att lära de små barnen att galoppera. Hoppa har han tidigare tyckt varit väldigt roligt men på senare tid har han tyvärr börjat med en del hyss när hindren blir lite högre. Därför låter vi honom inte hoppa speciellt mycket eller högt, bommar och dressyr går bra. Han är dock en envis ponny så det gäller att vara bestämd. 
I stallet är han snäll och älskar att bli borstad. När det är dags för fodring talar han om att han är hungrig och bankar på boxdörren tills han får sin mat. Stampe har tävlat L:C hoppning och även varit med en del på klubbtävlingarna. 

Stampe såldes från ridskolan hösten 2022 då han talade om för oss att han han tyvärr tröttnat på livet hos oss. Han fick flytta med hem till sin kompis Glimten. Vi tackar Stampe för många trevliga år och önskar dig lycka till!


Marabella

Marabella är ett sto född 24/3-2005, e Maraton - Ganesco, uppfödare Gert Hermansson. Hon är ett Svenskt Varmblod som kom till oss 2016. Då ägdes hon av Ackordshäststiftelsen och hade då jobbat på ridskola i Linköping. När den skulle läggas ner tog vi över fodervärdsavtalet för att senare köpa henne. Marabella är en välutbildad häst som kan upplevas som lite bekväm. Får man henne bara glad och framåt gör hon det mesta man ber om. Flyttar lätt för skänkeln, går i förvänd galopp samt byter galopp korrekt för hjälpen. Hon älskar att hoppa och blir då pigg och glad. I stallet kan Marabella upplevas som lite sur, speciellt vid sadling, men tar man det lugnt så går det bra och hon gillar att bli ompysslad. Innan hon kom till oss har hon tävlat L:C hoppning. Hos oss har hon gått klubbtävlingar, L:C hoppning och L:B dressyr. 

Marabella pensionerades från ridskolan på hösten 2022. Hon såldes då till vår ridlärare Mickan. Förhoppningsvis ska Marabella få bli mamma. Vi tackar Marabella för dessa år önskar henne lycka till med sitt liv som pensionär.


Herman

Herman är en valack född 4/5-2001, e Pommac - El Hiko ox, uppfödare Karin Malmström. Han är en Svensk Ridponny, 148cm i mankhöjd, och kom till oss 2015. Han är mångas favorit då han är så lugn och trygg. Herman kan upplevas lite bekväm men får man bara fart på honom blir han pigg och gör precis det man ber om. Han är mjuk och fin att rida på, speciellt barbacka. Hoppning tycker han är roligt men kräver att du får igång galoppen ordentligt om han ska hoppa sitt bästa. Rider du ut och galopperar på ett fält kan han bli riktigt glad och busig, då får man hålla upp huvudet på honom. I stallet älskar han att bli ompysslad, även små barn borstar honom gärna. Innan han kom till oss har han tävlat L:A hoppning. Hos oss han har tävlat L:C hoppning och dressyr.

Herman pensionerades från ridskolan hösten 2022. Han såldes då till en familj som bor på en gård. Där ska han få vara sällskapshäst och leva livet. Tack Herman för många trogna år, vi kommer sakna dig!


Hope Z

Hope är ett sto född 8/7-2005, e. Hedlanda Good Boy, Shirley´s Thunderbell, uppfödare Karin Malmström. Hon är en Svensk Ridponny, 143cm i mankhöjd, och kom till oss 2015. Hope är en pigg och glad ponny men kan också vara lite busig och envis. Hon älskar att hoppa och gör det gärna i full fart om hon själv får bestämma. I dressyrarbetet är hon också duktig och går i fin form bara man får henne att tycka att det är roligt att jobba. I stallet är Hope mångas favorit då hon är så snäll att pyssla med. Innan hon kom till oss har hon varit avelssto och har fått två avkommor. Hope har med elever tävlat L:E hoppning och L:C dressyr.

Hope såldes våren 2022. Vi valde att sälja henne då hon börjat tröttna på sitt jobb vissa dagar. Hon såldes till en familj och bor på en ö i Västerviks Skärgård. Vi önskar er lycka till och tackar för många år hos oss!