Hästar och ponnyer vi minns

Memphis

Memphis är en valack född 5/6-2008, e. Cairo - Inchrory xx, uppfödare Leif Eliasson. Han är ett Svenskt Varmblod som kom till oss i december 2018. Memphis är en stor gentleman som många gillar. Han kan gå med på de flesta lektioner, lotsar snällt nybörjare till lärdom samt är en lagom utmaning till de mer rutinerade. Han är välutbildad och kan sin sak i både hoppning och dressyr. På uteritter kan han bli lite väl pigg så då gäller det att hålla i sig. Memphis är även en av hästarna som jobbar på lektionerna för personer med funktionsvariationer, där är han en klippa och tar väl hand om sin ryttare i den takt som passar. I boxen kan han se riktigt sur ut, men fjäskar man in sig lite så är han väldigt mysig och gillar att borsta och gosa. Innan Memphis kom till oss har han tävlat 120cm hoppning.

Tyvärr fick Memphis i maj 2024 vandra vidare till de evigt gröna ängarna efter en längre tids skada som inte ville läka. Vi saknar dig och är så tacksamma för allt du gjort för oss. Vår fina, busiga och härliga gentleman. 

Rigoletto

Rigoletto är en valack född 22/6-2003, e. Walör - Ravell, uppfödare Britt och Stig Sjöfors. Han är ett Svenskt Varmblod och kom till oss 2008 endast fem år ung. Han utbildades då en tid av personal och sedan började han så smått slussas in på lektionerna. Rigoletto är verkligen en på miljonen och vi är så glada för att han har varit hos oss i så många år. Han är väldigt mångas favorit då han är så uppmärksam på sin ryttare. Han gillar att ridas med mjuka hjälper, annars kan han upplevas som lite stark. Med sina trevliga gångarter och härliga takt har han lärt många att rida. Rigoletto tycker hoppningen är väldigt rolig och gör alltid sitt bästa, men vill inte hoppa särskilt högt. Han jobbar även på lektioner för personer med funktionsvariationer. Eftersom Rigoletto börjar bli en äldre herre så anpassas hans jobb och han går numera mycket lugnare lektioner. Han tycker fortfarande det är så roligt, vilket är fantastiskt efter många år. I boxen kan han vara lite sur och envis, han gillar inte att bli borstad när han är smutsig och är givetvis en av stallets största skitgrisar. Med elev har Rigoletto tävlat MSV:C dressyr samt varit kvalad till MSV:B på den tiden kval behövdes. Tyvärr blev Rigoletto sjuk i början av 2024 och fick hastigt lämna oss. Vi saknar dig och är dig evigt tacksam för allt du gjort för oss!

Rockhouse Black Jack

Jack är en valack född 2012, okänd härstamning, uppfödare Felix Burke, Irland. Han är en Irländsk Sporthäst som kom till oss sommaren 2022. När vi provred Jack hade vi en förhoppning om att han ganska så snabbt skulle kunna komma in i verksamheten då han kändes fin, stabil och välutbildad. Tyvärr så skadade han sig ganska så direkt efter att han skulle ridas igång efter sommarbetet. Nu har han rehabiliterat sig och vi håller på att rida igång honom igen och håller tummarna för att han ska komma igång igen. Jack tycker det är mysigt att bli ompysslad men har såklart lite överskottsenergi nu och kan upplevas lite pigg och busig. Tyvärr blev inte Jack återställd så han fick lämna oss hösten 2023 och galopperar nu på de evigt gröna ängarna utan smärta.

Carneyhaugh Digit

Digit är en valack född 2/5-2015, e. Connor - Mister Bond, uppfödare Patrick Breen, Storbritannien. Han är en Irländsk Sporthäst som kom till oss sommaren 2022. Digit är en väldigt stor häst med mycket energi. Han är supersnäll att pyssla med och gillar att mysa. När han kom till oss var han omusklad och lite tunn, så det har tagit tid att göra honom stark och stabil igen. Han är ganska känslig i ridningen och kräver sin fortsatta vidareutbildning som främst Johanna T står för. Han går lektion någon dag i veckan för att slussas in sakta. Vi hoppas han ska kunna komma in i verksamheten då det är en trevlig och arbetsvillig häst. Tidigare har han tävlat upp till 115cm i Storbritannien. Tyvärr passade inte Digit in i vår verksamhet så han fick flytta tillbaka till sin gamla ägare sommaren 2023.

Hey

Hey är ett sto född 10/6-2015, e. Ramirado - Lascadell, uppfödare Waldemar Kasperski, Polen. Hon är en liten Holsteiner och kom till oss sommaren 2020. När Hey kom till oss blev hon väldigt sjuk via något i fodret så hon höll på att inte överleva. Idag finns inga spår av det utan hon är en pigg och glad häst. I boxen är hon supersnäll och gillar att bli ompysslad. Vid ridning är hon en känsligare häst som gillar ett ryttare som rider lugnt och med en mjuk och stadig hand. Hon gillar att hoppa och ibland går det lite fort så benen inte hänger med men hon blir starkare och starkare i kroppen. Hos oss har Hey tävlat lite klubbtävlingar vilket hon tycker är roligt. Vi bestämde att Hey trivs bäst med en egen människa och därför såldes hon sommaren 2023 till Amanda Månsson som ridit henne mycket på lektion hos oss. Lycka till!

Carrolyn

Carro är ett sto född 16/4-2009, e. Immer - Hilmer, uppfödare: Johnny Westlund. Hon är ett gotlandsruss, 122cm i mankhöjd. Carro kom till oss 2014 och har blivit inriden och utbildad här. Hon tycker det är roligt att hoppa och gör det väldigt bra så det gäller att hålla i den långa manen när hon flyger över hindren. Carro kan också vara lite envis, men får man bara fart på henne är hon är pärla och superduktig på att fatta galopp. Hon tycker om att bli ompysslad i stallet men gillar inte att bli sadlad. Carro har tävlat L:E hoppning och L:C dressyr med elever.

Till sommaren 2023 valde vi att pensionera Carro från ridskoleverksamheten. Hon har det nu toppen som sällskapsponny. Tack för många härliga år!


Glimten

Glimten är en valack född 22/8-2007, e Okänd - Alexander Lukas, uppfödare Annie Natzén. Han är en korsningsponny mellan arab och fjording, 144cm i mankhöjd. Glimten kom till oss 2014. Han är en lugnare ponny som gärna tar livet med ro. Får han upp farten kan han dock bli väldigt pigg och busig. Glimten är mjuk och fin att rida. Han älskar att hoppa och gör det väldigt bra. I stallet är han snäll att borsta och pyssla med, men han kan ibland vara lite svår att fånga. Glimten gillar att busa med den som kommer till honom, känner han igen dig gnäggar han gärna. Han har med elever tävlat L:E hoppning och L:C dressyr. 

Glimten såldes från ridskolan hösten 2022 då han talade om för oss att han ville göra något annat. Inte ett öga var torrt när han fick komma tillbaka till sin uppfödare, dit även Stampe fick följa med! Vi önskar er lycka till och hoppas ni får många trevliga år ihop! 


Stand Up

Stampe är en valack född 2011, okänd härstamning och uppfödare. Han är en korsningsponny, 146cm i mankhöjd, och kom till oss 2017. Stampe är en snäll ponny att rida på, han tycker det är allra bäst att gå på led och gillar att lära de små barnen att galoppera. Hoppa har han tidigare tyckt varit väldigt roligt men på senare tid har han tyvärr börjat med en del hyss när hindren blir lite högre. Därför låter vi honom inte hoppa speciellt mycket eller högt, bommar och dressyr går bra. Han är dock en envis ponny så det gäller att vara bestämd. 
I stallet är han snäll och älskar att bli borstad. När det är dags för fodring talar han om att han är hungrig och bankar på boxdörren tills han får sin mat. Stampe har tävlat L:C hoppning och även varit med en del på klubbtävlingarna. 

Stampe såldes från ridskolan hösten 2022 då han talade om för oss att han han tyvärr tröttnat på livet hos oss. Han fick flytta med hem till sin kompis Glimten. Vi tackar Stampe för många trevliga år och önskar dig lycka till!


Marabella

Marabella är ett sto född 24/3-2005, e Maraton - Ganesco, uppfödare Gert Hermansson. Hon är ett Svenskt Varmblod som kom till oss 2016. Då ägdes hon av Ackordshäststiftelsen och hade då jobbat på ridskola i Linköping. När den skulle läggas ner tog vi över fodervärdsavtalet för att senare köpa henne. Marabella är en välutbildad häst som kan upplevas som lite bekväm. Får man henne bara glad och framåt gör hon det mesta man ber om. Flyttar lätt för skänkeln, går i förvänd galopp samt byter galopp korrekt för hjälpen. Hon älskar att hoppa och blir då pigg och glad. I stallet kan Marabella upplevas som lite sur, speciellt vid sadling, men tar man det lugnt så går det bra och hon gillar att bli ompysslad. Innan hon kom till oss har hon tävlat L:C hoppning. Hos oss har hon gått klubbtävlingar, L:C hoppning och L:B dressyr. 

Marabella pensionerades från ridskolan på hösten 2022. Hon såldes då till vår ridlärare Mickan. Förhoppningsvis ska Marabella få bli mamma. Vi tackar Marabella för dessa år önskar henne lycka till med sitt liv som pensionär.


Herman

Herman är en valack född 4/5-2001, e Pommac - El Hiko ox, uppfödare Karin Malmström. Han är en Svensk Ridponny, 148cm i mankhöjd, och kom till oss 2015. Han är mångas favorit då han är så lugn och trygg. Herman kan upplevas lite bekväm men får man bara fart på honom blir han pigg och gör precis det man ber om. Han är mjuk och fin att rida på, speciellt barbacka. Hoppning tycker han är roligt men kräver att du får igång galoppen ordentligt om han ska hoppa sitt bästa. Rider du ut och galopperar på ett fält kan han bli riktigt glad och busig, då får man hålla upp huvudet på honom. I stallet älskar han att bli ompysslad, även små barn borstar honom gärna. Innan han kom till oss har han tävlat L:A hoppning. Hos oss han har tävlat L:C hoppning och dressyr.

Herman pensionerades från ridskolan hösten 2022. Han såldes då till en familj som bor på en gård. Där ska han få vara sällskapshäst och leva livet. Tack Herman för många trogna år, vi kommer sakna dig!


Hope Z

Hope är ett sto född 8/7-2005, e. Hedlanda Good Boy, Shirley´s Thunderbell, uppfödare Karin Malmström. Hon är en Svensk Ridponny, 143cm i mankhöjd, och kom till oss 2015. Hope är en pigg och glad ponny men kan också vara lite busig och envis. Hon älskar att hoppa och gör det gärna i full fart om hon själv får bestämma. I dressyrarbetet är hon också duktig och går i fin form bara man får henne att tycka att det är roligt att jobba. I stallet är Hope mångas favorit då hon är så snäll att pyssla med. Innan hon kom till oss har hon varit avelssto och har fått två avkommor. Hope har med elever tävlat L:E hoppning och L:C dressyr.

Hope såldes våren 2022. Vi valde att sälja henne då hon börjat tröttna på sitt jobb vissa dagar. Hon såldes till en familj och bor på en ö i Västerviks Skärgård. Vi önskar er lycka till och tackar för många år hos oss!