Tävla för VORF

 

 Västerviksortens Ryttarförening välkomnar dig som vill tävla för vår klubb oavsett disciplin eller nivå.

För att tävla för oss krävs att du är medlem hos oss. Visste du att du genom att vara funktionär kan arbeta ihop timmar som kan användas till olika förmåner? 

Vill du vara med och rida i något lag under året? Vi har lag i både dressyr och hoppning på olika nivåer. Vill du veta mer eller komma i kontakt med lagledare? Kontakta någon i hopp/dressyrkommitéerna så hjälper de dig att hamna hos rätt person.

Har du varit ute på tävling och vill dela med dig av dina resultat? Då får du gärna skicka en bild samt resultat till vår Facebook sida så lägger vi ut det där!

Vi ser fram emot ett roligt och framgångsrikt år på tävlingsbanorna! Lycka till!

 

FUNKTIONÄR

Vill du hjälpa till som funktionär? Håll utkik efter information inför varje tävling! Gå gärna med i vår Facebook grupp: Funktionärsgrupp VORF. 

Lagryttare:

Klubben står för laganmälningsavgift till Lagklassen

Reseersättning utgår med 25 kr/mil för de som är med i laget.

Särskild reseräkning skall fyllas i och lämnas till lagledaren senast 10 dagar efter tävlingen.

Vid lång resväg (över 20 mil) betalas uppstallning, samt övernattning för ryttare.

Reseräkning kan fås av kontoret eller lagledaren alternativt att du mailar till kontoret.

Klubbrabatt

Hemmaryttare som arbetar minst 20 timmar under året som funktionär på våra hemmatävlingar erhåller 50% på startavgiften. Pengarna sätts tillbaka på ditt TDB konto i efterhand (när året är slut).

När du arbetat som funktionär ska du skriva upp antal timmar i en pärm i sekretariatet. Banchefen för dagen kommer sedan skriva under att de timmar du skrivit upp stämmer.
Timmarna ska helst skrivas upp samma dag/helg som du arbetat, men max 7 dagar efter avslutad tävling.

Funktionärstimmarna ska skrivas in i personliga blad i funktionärspärmen. Där skriver du in dina arbetade timmar och ideella uppdrag såsom styrelsemöten, kommittémöten, lagledare och funktionär vid tävling.
Följande uppdrag ger dessa timmar/år:

  • Styrelsearbete: 20 timmar
  • Hopp/dressyr/cafeteriakommittéer: 10 timmar
  • Lagledare: 10 timmar
  • Valberedning: 10 timmar
  • Funktionär vid tävling: faktiska arbetade ideella timmar vid tävling (gäller ej klubbtävling)

Givetvis kan en förälder eller annan person arbeta i ditt ställe, viktigt är dock att detta antecknas i funktionärspärmen.

Om du inte tävlar så kan du samla ihop timmar till drop-in lektioner. Har du arbetat 10 timmar får du två drop-in lektioner, 20 timmar fyra drop-in lektioner, 30 timmar sex drop-in lektioner, 40 timmar åtta drop-in lektioner. Har du jobbat 48 timmar eller mer så kan du ta ut ett 10-kort på ridlektioner. Dessa går att ta ut i de vanliga lektionsgrupperna där plats finnes. Har du tjänat ihop till drop-in lektioner så ta kontakt med någon av våra ridlärare.

Uppstallning

Hemmaryttare har möjlighet att stalla upp en häst till en reducerad kostnad (halva priset) för första hästen, förutsatt att man tävlar minst två av dagarna. Därefter betalas full avgift för nästkommande häst/-ar. Spån ingår ej och det går inte att ställa krav på att få en sanerad box. Detta gäller alla hemmaryttare. För dig som står på anläggningen gäller ovan, ska du tävla och vill ha box måste du anmäla detta i TDB (ej säkert att du får din "egen" box). 


Licens och anläggningsavgift

Då ryttare arbetat 48 timmar eller mer under året betalar klubben ryttarens tävlingslicens under nästkommande år eller du kan välja att få din anläggningsavgift betald för nästkommande år.

Vi hoppas att alla frågetecken angående förmåner till tävlingsryttare nu har rätats ut men om Ni fortfarande har frågor angående detta kontakta någon i personalen.