Tävla för VORF

 

 Västerviksortens Ryttarförening välkomnar dig som vill tävla för vår klubb oavsett disciplin eller nivå.

För att tävla för oss krävs att du är medlem hos oss. Förutom det har vi inga krav på dig som tävlingsryttare, men du får gärna hjälpa till när det anordnas tävlingar! Visste du att du genom att vara funktionär kan arbeta ihop timmar som kan användas till olika förmåner? 

Vill du vara med och rida i något lag under året? Vi har lag i både dressyr och hoppning på olika nivåer. Vill du veta mer eller komma i kontakt med lagledare? Kontakta någon i hopp/dressyrkommitéerna så hjälper de dig att hamna hos rätt person.

Har du varit ute på tävling och vill dela med dig av dina resultat? Då får du gärna skicka en bild samt resultat till vår Facebook sida så lägger vi ut det där!

Vi ser fram emot ett roligt och framgångsrikt år på tävlingsbanorna! Lycka till!

 

FUNKTIONÄR

Vill du hjälpa till som funktionär? Håll utkik efter information inför varje tävling! Gå gärna med i vår Facebook grupp: Funktionärsgrupp VORF. Det går även bra att kontakta områdesansvarig för att se vad just du kan hjälpa till med inom det område du vill och kan hjälpa till. Följande områden och ansvariga finns:

 • Banpersonal, in/utsläpp, framhoppning mm. Josefine Wengelin 0761355757, eller AnnaKarin Sandsborg 0702089067.
 • Cafeterian, mat och bak. Hanna Ohlsson 0733126056.
 • Anläggning, service, städ, sladdning mm. Emilia Lundin 0706688151, eller Jimmy Stoltze
 • Sjukvårdare. Sarah Ingemarsson 0739697472.
 • Uppstallning, listor, laga, fix och fint. Emelie Carlsson 0703629269, eller Bertil Wilén 0704978468.
 • Sekretariat och domartorn. Gunilla Johansson 0703350307, eller Mikael Karlsson

Lagryttare:

Klubben står för laganmälningsavgift till Lagklassen

Reseersättning utgår med 25 kr/mil för de som är med i laget.

Särskild reseräkning skall fyllas i och lämnas till lagledaren senast 10 dagar efter tävlingen.

Vid lång resväg (över 20 mil) betalas uppstallning, samt övernattning för ryttare.

Reseräkning kan fås av kontoret eller lagledaren alternativt att du mailar till kontoret.

Klubbrabatt

Hemmaryttare som arbetar minst 20 timmar under året som funktionär på våra hemmatävlingar erhåller 50% på startavgiften. Pengarna sätts tillbaka på ditt TDB konto i efterhand (när året är slut).

När du arbetat som funktionär ska du skriva upp antal timmar i en pärm i sekretariatet. Banchefen för dagen kommer sedan skriva under att de timmar du skrivit upp stämmer.
Timmarna ska helst skrivas upp samma dag/helg som du arbetat, men max 7 dagar efter avslutad tävling.

Funktionärstimmarna ska skrivas in i personliga blad i funktionärspärmen. Där skriver du in dina arbetade timmar och ideella uppdrag såsom styrelsemöten, kommittémöten, lagledare och funktionär vid tävling.
Följande uppdrag ger dessa timmar/år:

 • Styrelsearbete: 20 timmar
 • Hopp/dressyr/cafeteriakommittéer: 10 timmar
 • Lagledare: 10 timmar
 • Valberedning: 10 timmar
 • Funktionär vid tävling: faktiska arbetade ideella timmar vid tävling (gäller ej klubbtävling)

Givetvis kan en förälder eller annan person arbeta i ditt ställe, viktigt är dock att detta antecknas i funktionärspärmen.

Om du inte tävlar så kan du samla ihop timmar till drop-in lektioner. Har du arbetat 10 timmar får du två drop-in lektioner, 20 timmar fyra drop-in lektioner, 30 timmar sex drop-in lektioner, 40 timmar åtta drop-in lektioner. Har du jobbat 48 timmar eller mer så kan du ta ut ett 10-kort på ridlektioner. Dessa går att ta ut i de vanliga lektionsgrupperna där plats finnes. Har du tjänat ihop till drop-in lektioner så ta kontakt med någon av våra ridlärare.

Uppstallning

Hemmaryttare kan i mån av plats stalla upp EN häst utan avgift på tävling, då i första hand i de ”vanliga stallen”, spån ingår ej och det går inte att ställa krav på att få en sanerad box.

Ryttare som permanent står uppstallade på anläggningen och deltar på meeting har alltid sin box/-ar fri under de större meetingen. (Står i uppstallningskontraktet att man måste lämna boxen vid dessa tävlingar om man inte tävlar själv)

Licens och anläggningsavgift

Då ryttare arbetat 48 timmar eller mer under året betalar klubben ryttarens tävlingslicens under nästkommande år eller du kan välja att få din anläggningsavgift betald för nästkommande år.

Vi hoppas att alla frågetecken angående förmåner till tävlingsryttare nu har rätats ut men om Ni fortfarande har frågor angående detta kontakta någon i personalen.